ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін спростив реєстрацію автомобілів

У МВС сподіваються, що на ДАІ менше скаржитимуться.

Кабмін спростив реєстрацію автомобілів
Фото: avtolubiteli.com.ua

Процедура реєстрації транспортних засобів стала простішою, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"27 червня 2012 р. Кабмін ухвалив постанову, якою передбачено скасування обов'язкового обстеження транспортних засобів під час проведення їх державної реєстрації (перереєстрації) або зняття з обліку, збереження номерного знака транспортним засобом при перереєстрації його на іншого власника в межах одного регіону, а також ще кілька моментів, які суттєво спрощують процес реєстрації транспортних засобів", - сказано в повідомленні.

Постановою передбачено можливість прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого в разі його відчуження, а також проведення добровільного експертного дослідження транспортного засобу виключно за письмовою вимогою власника.

У більшості країн автомобілі реєструють за лічені хвилини, а в Україні ця процедура займає кілька днів і коштує великих грошей

— Віктор Янукович

Крім того, власники транспортних засобів можуть зареєструвати або перереєструвати транспортний засіб незалежно від місця своєї реєстрації, проживання або регіону реєстрації транспортного засобу.

Правоохоронці прогнозують, що ухвалення акта дозволить спростити процедуру державної реєстрації транспортних засобів і зменшить кількість нарікань з боку громадян на роботу реєстраційно-екзаменаційних підрозділів Державтоінспекції МВС.

Нагадаємо, у березні Президент Віктор Янукович доручив спростити систему реєстрації автомобілів у Державній автомобільній інспекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram