ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк скасував обмеження на зняття готівки

У банку нарікають, що суть обмежень полягала лише в додатковому введенні пін-коду.

ПриватБанк скасував обмеження на зняття готівки
Фото: cnews.ru

Обмеження на зняття коштів у банкоматах ПриватБанку з карток Visa інших банків скасовано.

Про це повідомили в прес-службі фінустанови. "Через те, що ці зміни викликали нерозуміння серед клієнтів, ПриватБанк провів консультації з НБУ, після чого процедуру зняття готівкових коштів відновлено для всіх клієнтів", - зазначив заступник голови правління ПриватБанку Олег Гороховський.

При цьому в банку вважають, що насправді ніяких обмежень з видачі готівки немає і не було, оскільки для зняття понад 100 грн просто потрібно було частіше вводити пін-код.

"Ці зміни запровадили у зв'язку з введенням нової політики міжбанківської тарифікації платіжної системи Visa, що їх платіжна система ввела, напевно, під тиском великих російських банків, які не мають розвиненої банківської мережі, але активно працюють на українському ринку пластикових карт", - зазначив Гороховський.

Він наголосив, що така тарифна політика Visa однозначно призведе до гальмування темпів зростання банкоматної мережі в країні та погіршить сервіс, що надають банки клієнтам-власникам карток.

Нагадаємо, 15 червня ПриватБанк, який володіє найбільшою мережею банкоматів в Україні, обмежив зняття грошей із карток Visa інших банків сумою 100 грн за раз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram