ГоловнаЕкономікаБізнес

"Відкрите небо" з ЄС відкладається

Україна не змогла підписати угоду у встановлені Януковичем терміни.

"Відкрите небо" з ЄС відкладається
Фото: nyugeoconference.wordpress.com

Україна не змогла підписати угоду з Євросоюзом про "відкрите небо" в установлені терміни, і тепер Мінінфраструктури просить Президента Віктора Януковича продовжити їх до початку 2013 року, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Янукович наприкінці лютого доручив Кабінету Міністрів завершити переговори з ЄС про спільний авіапростір ("відкрите небо"), що дозволить авіакомпаніям України та ЄС отримати безперешкодний доступ на маршрути між країнами і всередині України, до 2 липня.

Однак тепер, оскільки угоди так і не підписали, терміни радше за все буде перенесено. "Враховуючи домовленості з європейською стороною, Мінінфраструктури просить Президента продовжити термін до 1 січня 2013 року", - повідомили в міністерстві.

За даними Державіаслужби України, головною перешкодою для підписання договору про "Відкрите небо" є технічні питання невідповідності систем сертифікації літаків у ЄС та Україні.

Нагадаємо, Україна вже декілька років намагається долучитися до угоди про "відкрите небо" з ЄС. Переговори почалися 4 роки тому і проходять дуже складно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram