ГоловнаЕкономікаФінанси

У Азарова спланували курс гривні до кінця року

Влада розрахувала, за яким курсом буде брати кредит у Китаю.

У Азарова спланували курс гривні до кінця року
Фото: Макс Левин

Курс гривні до кінця року становитиме 8,1 грн/дол, очікують в Кабінеті Міністрів Миколи Азарова.

Це випливає із зареєстрованого на сайті Верховної Ради законопроекту про внесення змін до держбюджету-2012, яким передбачається здійснення запозичень на рівні до 24,3 млрд грн, або до $3 млрд, тобто за курсом 8,1 грн/дол.

Водночас має бути проведена відповідна корекція граничного рівня дефіциту держбюджету і граничного рівня державного боргу.

"Законопроект розроблено з метою забезпечення реалізації проектів у сфері сільського господарства, а саме - закупівлі китайських засобів захисту рослин, насіння для сільськогосподарських культур, сільськогосподарського інвентарю та іншої сільгосппродукції для України або продажу українських злакових культур до Китаю, будівництва заводу засобів захисту рослин, переробки органіки-мінеральних добрив, та інших будівельних проектів в Україні, культивації землі, висадки тощо", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, що глава Національного банку Сергій Арбузов вважає, що наприкінці року в разі гострого браку валюти девальвація гривні может стати неминучою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram