ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ очікує від України підвищення тарифів на газ

Фонд не поспішає відновлювати програму кредитування.

МВФ очікує від України підвищення тарифів на газ

Міжнародний валютний фонд, як і раніше, очікує від України виконання раніше погоджених заходів для відновлення програми кредитного співробітництва stand by.

Про це повідомив директор департаменту зовнішніх зв'язків Геррі Райс за результатами переговорів міністра фінансів Юрія Колобова з першим заступником керуючого директора МВФ Девідом Ліптоном.

"Пан Ліптон підтвердив, які дії необхідно зробити для того, щоб цілі програми були виконані, враховуючи фіскальну консолідацію, енергетичні реформи і реформи фінансового сектору", - сказав Райс на брифінгу в штаб-квартирі МВФ.

Він нагадав, що ці заходи раніше були узгоджені з українською стороною як необхідні для завершення другого перегляду програми stand by.

Зазначимо, глава місії МВФ Крістофер Джарвіс після завершення візиту до Києва заявив, що фонд готовий повернутися до обговорення питання фінансування України, однак лише після того, коли побачить намір влади країни продовжити відповідні реформи. Серед умов відновлення фінансування глава місії назвав підвищення цін на газ для населення, збільшення гнучкості курсу, забезпечення запланованого рівня дефіциту бюджету та вирішення низки завдань в банківському секторі.

Нагадаємо, МВФ 2010 року схвалив програму stand by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд дол.

Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд дол, але 2011 року припинив фінансування через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на погоджені з кредитором 30% і для комунального сектору майже на 60%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram