ГоловнаЕкономікаДержава

Виробників феросплавів звинуватили в роботі за чужий рахунок

Підприємства відмовляються застосовувати енергоефективні технології.

Виробників феросплавів звинуватили в роботі за чужий рахунок

Феросплавна промисловість України продовжує працювати за чужий рахунок, не застосовуючи енергоефективні технології.

Такої думки дотримується віце-президент, голова виконкому Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України Олександр Дупак.

"2011 року держава компенсувала в цілому понад 1,5 млрд гривень споживачам, які розраховують за диференційованими тарифами, в тому числі металургам. Фактично на цю суму підприємства сплатили менше за поставлену електроенергію", - заявив він.

Коментуючи вимоги підприємств кольорової металургії, зокрема Запорізького заводу феросплавів і Стаханівського заводу феросплавів, про необхідність введення для підприємства пільгових енерготарифів, Олександр Дупак зазначив, що металургія тепер продовжує працювати за чужий рахунок, не застосовуючи енергоефективних технологій.

"Уведення диференційованих тарифів свого часу було покликане стимулювати передусім велику промисловість впроваджувати енергоефективні технології і переносити основне навантаження на нічний час. Але вийшло, що тепер за великі підприємства насправді розплачуються всі інші споживачі", - сказав він.

Як повідомляли, Національна комісія регулювання енергетики вивчає питання відкликання пільгового тарифу в підприємств, які неефективно використовують енергоносії і не впроваджують енергоефективні технології. Насамперед це стосується феросплавних підприємств, які на хвилі кризи отримали пільговий тариф, але не провели модернізацію, і нехтують економією електроенергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram