ГоловнаЕкономікаБізнес

Українцям обіцяють дешеві авіаквитки

Авіакомпаніям висувають умови для отримання статусу лоу-косту.

Українцям обіцяють дешеві авіаквитки
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів візьметься за стимулювання розвитку бюджетних авіаперевезень. Відповідний проект постанови розробило Міністерство інфраструктури, повідомляє прес-служба відомства.

"В основі проекту постанови лежить повна підтримка низькобюджетних авіаперевізників. У документі описано механізм визначення статусу низькобюджетних пасажирських авіаційних перевізників і передбачено положення, що сприяють їх залученню", - стверджується в повідомленні.

Зокрема, для бюджетних перевізників буде встановлено деякі вимоги. Наприклад, вони повинні мати в розпорядженні не менше ніж 10 літаків, використовувати власну автоматизовану систему бронювання, видавати квитки лише з гарантованою датою вильоту, здійснювати тільки прямі рейси, не мати договорів про спільне виконання польотів з іншими компаніями.

Заявки авіаперевізників на відповідність зазначеним критеріям розглядатиме Державіаслужба.

Проектом також запропоновано надати аеропортам повноваження самостійно встановлювати розмір аеропортових зборів. На думку Мінінфраструктури, їхнє зниження допоможе залучити на ринок України більше бюджетних авіакомпаній.

Нагадаємо, на початку червня в Україну почав літати норвезький лоу-кост Norwegian Air Shuttle.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram