ГоловнаЕкономікаБізнес

У Присяжнюка обіцяють, що з зерном проблем не буде

Пропозиція на ринку вдвічі перевищить споживання.

У Присяжнюка обіцяють, що з зерном проблем не буде
Фото: bfm.ru

Ринок зерна в Україні 2012 року отримає понад 60 млн тонн при внутрішньому споживанні в 27 млн тонн.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий, інформує прес-служба міністерства.

"На ринок буде запропоновано понад 60 млн тонн зерна. Вони складаються з 48-49 млн тонн врожаю поточного року та 12 млн тонн перехідних запасів.

При внутрішньому споживанні 27 млн тонн, перехідних запасів - 5 млн тонн, 27 млн тонн може бути на експорт. Тому проблем ані з продовольчим, ані з фуражним зерном не буде", - сказав Безуглий.

Він також спрогнозував, що валове виробництво олійних культур може бути на рівні 11-12 млн тонн. "Наші маслоекстракційні заводи перероблять до 10 млн тонн, тому нам потрібно буде експортувати 2-2,5 млн тонн олійних. Тож економічна ситуація з виробництвом зернових і олійних культур загалом по державі буде задовільною", - зазначив заступник міністра.

На переконання Безуглого, проблемною ситуація буде в південних регіонах. "На превеликий жаль, рівень інтенсифікації технологій тут найнижчий. Так уже склалося історично, що в ці регіони інвестори неохоче вкладають кошти. Порушення структур сівозмін, використання неприпустимих попередників щороку призводить до збільшення втрат врожаїв у степових районах України", - зазначив він.

Нагадаємо, для врожаю-2012 фермери посіяли під зерно 15,9 млн га.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram