ГоловнаЕкономікаДержава

Лебедєв: відібрати в мене готель не вдасться

Російський олігарх погрожує Україні іноземними судами.

Лебедєв: відібрати в мене готель не вдасться
Фото: rosbalt.ru

Російський олігарх Олександр Лебедєв через свій відеоблог на YouTube пригрозив Україні, що захищатиме своє право на керування готелем "Україна" в центрі Києва через суди в Стокгольмі та Страсбурзі.

"Вісім із половиною років судів з українською владою, які найбезглуздішим чином намагаються відібрати нашу власність, що її ми отримали за постановою уряду Віктора Януковича 2004 року. Відібрати нічого не вдасться. Розумію чудово і Льовочкіна [Сергія, голову адміністрації президента], і Адміністрацію Президента, що щось відібрати треба, а відбирати нічого. Українська економіка злиденна, $ 12 млрд зовнішнього боргу не додають їй ніякого шарму. Чекаємо на вибори в жовтні. Передамо наш кейс у міжнародний арбітраж у Страсбург і Стокгольм", - сказав Лебедєв.

Олександр Лебедєв додав, що хоча інвестиційний клімат в Україні жахливий, він все одно буде вкладати в країну гроші. "Тому що переслідую мету соціальну - не політичну", - сказав російський олігарх.

Він також додав, що сподівається, що опозиція отримає хороші результати на парламентських виборах в Україні восени 2012 року.

Нагадаємо, суд почав ліквідацію ЗАТ "Готель "Україна".

Відео дивіться з другої хвилини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram