ГоловнаЕкономікаБізнес

Названо кількість доларових мільйонерів у світі

Їхні статки більш ніж у 300 разів перевищують ВВП України.

Названо кількість доларових мільйонерів у світі
Фото: www.treehugger.com

Кількість доларових мільйонерів у світі 2011 року зросла на 0,8% і становить 11 млн осіб. При цьому їхні статки вперше з початку кризи зменшилися.

Про це повідомляє у своєму дослідженні World Wealth Report 2012 французька консалтингова фірма Capgemini і Royal Bank of Canada (RBC).

Сумарна кількість доларових мільйонерів світу 2011 року зменшилася на 1,7% до $ 42 трлн. Спад став першим після 2008 року, коли показник знизився на 19,5%. Для порівняння, 2010 року статки мільйонерів зросли на 9,7% до $ 42,7 трлн. Автори дослідження відзначили, що 2011 рік став другим за волатильністю за останні 15 років.

Найбільше мільйонерів - більш ніж половина від загальної кількості - проживають у США, Японії та Німеччини. Серед регіонів перше місце за кількістю мільйонерів дісталося Азіатсько-Тихоокеанському регіону - вперше за 16 років складання World Wealth Report від Capgemini.

У цьому регіоні виявилося 3,37 млн володарів мільйонних статків; торішній лідер - Північна Америка - опустилася на одну сходинку з показником 3,35 млн. Проте остання зберегла лідерство за сумарним обсягом статків, який становить $ 11,4 трлн, Азіатсько-Тихоокеанський регіон посів друге місце з $ 10,7 трлн.

Найшвидше збільшення кількості мільйонерів відбулося в Бразилії - на 6,2%.

Нагадаємо, кількість гривневих мільйонерів в Україні за підсумками кампанії з декларування доходів за 2011 рік становила близько 2,3 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram