ГоловнаЕкономікаБізнес

Януковича попередили про загрозу занепаду молочної галузі

Молочники поскаржилися Президентові на рішення Ради.

Януковича попередили про загрозу занепаду молочної галузі
Фото: www.dw.de

Молочники вважають, що цінове регулювання молочної продукції, яке вирішила ввести Верховна Рада, загрожує зменшенням обсягу її продажів, збільшенням роздрібних цін і взагалі занепадом молочної галузі.

Про це йдеться у відкритому листі Європейської бізнес-асоціації (ЄБА) до Президента Віктора Януковича щодо ухвалення Верховною Радою законопроекту № 10456.

"За оцінками фахівців молочного комітету ЄБА положення, запропоновані законопроектом, матимуть украй негативний вплив на розвиток усього молочного сектору України, спричинять дисбаланс на ринку і знизять конкурентоспроможність не тільки молочної галузі, а й економіки країни загалом", - наголошено в листі.

Аналітики вважають, що втручання держави в цінове регулювання молочної продукції суперечить нормам ЄС і Росії, що ставить українського виробника в нерівні умови порівняно з сусідніми державами та спричинить подальше відставання розвитку молочної галузі.

"Реалізація положень проекту закону загрожує занепадом усієї молочної галузі України", - резюмують в ЄБА.

Нагадаємо, у квітні Мінагрополітики підписало меморандум із молокопереробними підприємствами для недопущення зниження закупівельних цін на молоко в населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram