ГоловнаЕкономікаБізнес

Американці радять Україні звернути увагу на ГМО-культури

Голова американської Cargill розповів, як збільшити врожайність в Україні.

Американці радять Україні звернути увагу на ГМО-культури
Фото: miss.by.ua

Американська компанія Cargill вважає напрям генетично модифікованих організмів одним з найпривабливіших для інвестицій в Україну. Про це в інтерв'ю "Коммерсанту-Украина" заявив голова компанії Грегорі Пейдж.

"Наша компанія більше не займається напрямком генетично модифікованих організмів. Але я все ж вважаю, що саме цей напрямок є одним з найпривабливіших. Розвиток сільського господарства в Україні, укрупнення господарств дозволяють застосовувати тут найкращі світові технології", - наголосив він.

При цьому він додав, що, наприклад, застосування генетично модифікованого насіння олійних культур може підвищити врожайність не менш ніж на 3-4% за рік. "І це за найскромнішими оцінками. Я вважаю, що зростання може бути значно вищим", - заявив Пейдж.

Cargill була заснована 1865 року у США. В Україні компанія входить в десятку найбільших експортерів зерна, олійних культур і продуктів їхньої переробки. Окрім цього, Cargill постачає в країну фруктові сокові концентрати, а також експортує металопродукцію, торгує цукром і какао-продуктами. Компанія володіє двома олієекстракційними заводами в Донецькій і Херсонській областях загальною потужністю переробки 1 млн тонн соняшнику на рік, а також шістьма зерновими елеваторами сумарною потужністю зберігання понад 300 тис. тонн.

Нагадаємо, ГМО-культури у світі вирощують майже 17 млн фермерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram