ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія схвалила більш ніж 95% українських сирів

Московська лабораторія забракувала тільки три зразки із 91.

Росія схвалила більш ніж 95% українських сирів
Фото: old.smi2.ru

Росспоживнагляд визнав 88 зразків українських сирів із 91 такими, що відповідають санітарно-епідеміологічним нормам.

Згідно з повідомленням російського відомства, зі 107 зразків сиру виробництва компаній "Прометей" (Мена, Чернігівська область), "Гадячсир", "Пирятинський сирзавод" (обидва - Полтавська область), "Дубномолоко" (Рівненська область) повністю досліджено 91 зразок продукції.

У підсумку на 88 зразків видано експертні висновки про відповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам.

Дослідження проводили в лабораторії Центру гігієни та епідеміології в Москві.

До українським сирів іще залишаються питання, тому що ми пропускаємо їх зараз за нижньою планкою норми. Ми не виключаємо можливості знову заборонити ввезення

— Геннадій Онищенко, голова Росспоживнагляду

Росспоживнагляд також зазначає, що досі отримав повної інформації про діяльність шести українських лабораторій, які, можливо, будуть досліджувати якість українських сирів для подальшого постачання в Росію. "Дотепер зазначена інформація в Росспоживнагляд не надходила", - сказано в повідомленні.

Відомство наголошує, що на адресу Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України надіслано лист із проханням надати повну інформацію про діяльність зазначених лабораторій із переліком питань.

Нагадаємо, із 7 лютого Росії ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що їхня продукція не відповідає російському техрегламенту на молоко і молочну продукцію. У квітні санітарна служба Росії зняла ембарго на поставки сиру з чотирьох українських підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram