ГоловнаЕкономікаБізнес

Рекламу пива на ТБ можуть заборонити

Відповідний законопроект має високі шанси на ухвалення.

Рекламу пива на ТБ можуть заборонити

Верховна Рада може ухвалити рішення про заборону реклами пива на телебаченні.

"У законопроекту "Про внесення змін до статті 22 закону України "Про рекламу" (щодо реклами алкогольних напоїв та пива) "(№9099) високі шанси бути проголосованим у другому читанні і в цілому", - вважає народний депутат України Андрій Шевченко, повідомляє його прес-служба.

Шевченко, який є одним з ініціаторів законопроекту, вважає, що їм "пропонується проста і зрозуміла річ, - прирівнювання пива до реклами інших алкогольних напоїв". "Я досі не зустрів жодної людини, яка змогла б мені пояснити, чому, наприклад, вино чи інший алкогольний напій рекламуються за єдиними правилами, а для пива ми повинні робити якесь виключення", - зазначає депутат.

Незважаючи на те, що під час голосування за законопроектом в залі не було депутатів БЮТ і "Нашої України", на думку Шевченка, якби вони були, то проголосували б "за", оскільки підтримка законопроекту є командним рішенням. "Ми думаємо, що здоровий глузд, логіка і політична позиція створять гарні шанси ухвалення законопроекту в цілому", - говорить депутат.

Наразі невідома позиція профільного комітету щодо цього законопроекту - Комітету зі свободи слова. І за словами Шевченка, історично комітет по-різному реагував на такі законопроекти. Останнього разу такий законопроект було скасовано комітетом. Інший ідентичний законопроект за підписом Томенка та Шевченка було комітетом підтримано. "Тому спрогнозувати рішення комітету важко, але, знаєте, йому потрібно знайти баланс між інтересами індустрії з одного боку та інтересами здоров'я суспільства з іншого. І, я думаю, комітет із цим завданням впорається", - підкреслює депутат.

Нагадаємо, парламент має намір заборонити рекламу пива на радіо та телебаченні з 6:00 до 00:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram