ГоловнаЕкономікаБізнес

Мобільним операторам рекомендують знизити тарифи

АМКУ надіслав листа "Київстару" і МТС.

Мобільним операторам рекомендують знизити тарифи

Антимонопольний комітет рекомендував "Київстару" та МТС знизити тарифи на зв'язок, повідомив "Коммерсанту-Украина" перший заступник голови комітету Рафаель Кузьмін. Самі оператори говорять, що таких листів не отримували.

Третього з найбільших операторів - "Астеліт", який працює під брендом life :), - попереджено не було. "Ми вирішили, що якщо тарифи знизять два найбільші оператори, то третій це зробить автоматично", - пояснив позицію комітету пан Кузьмін.

Зростання цін на зв'язок, яке фіксується з весни, в "Київстарі" і МТС вважають обґрунтованим і пояснюють в першу чергу інфляцією.

Нприкінці травня другий за кількістю абонентів в Україні оператор мобільного зв'язку "МТС-Україна" повідомив про підвищення тарифів у планах "Супер МТС", "MAX Energy" і "Народний" з 1 червня на 20-50%, а з середини липня планує підвищити абонплату ще на низку тарифів.

Я обов\'язково дам доручення Антимонопольному комітету зробити перевірку операторів стільникового зв\'язку

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

"Київстар" у березні на 30% підвищив вартість SMS-та MMS-повідомлень і почав вводити щоденну абонплату в низці тарифних планів. Подорожчають повідомлення і для абонентів тарифних планів Beeline.

"Астеліт" у березні теж підвищив на 20% вартість SMS-та MMS-повідомлень, а також суму мінімального щомісячного поповнення рахунку в низці тарифних планів.

Нагадаємо, на початку червня прем'єр Микола Азаров пообіцяв доручити АМКУ перевірити операторів мобільного зв'язку через підвищення тарифів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram