ГоловнаЕкономікаФінанси

Британський банк дозволив знімати гроші в банкоматах без карток

Смартфони перетворюються на "електронний гаманець".

Британський банк дозволив знімати гроші в банкоматах без карток
Фото: cnews.ru

Шотландський Royal Bank of Scotland запровадив для клієнтів послугу, яка дозволяє знімати гроші в банкоматах із використанням смартфонів.

Як повідомляє BBC, громадянам пропонують отримувати таким чином суми не більш ніж 100 фунтів (155,6 долара).

Клієнти отримують шестизначний код, увівши який можуть зняти гроші. При цьому інформація про номер кредитної картки зберігається в пам'яті телефону і банкомат може її зчитувати з близької відстані. Докладніше новий спосіб зняття грошей ЗМІ не описують.

Нині телефони використовують для оплати покупок, але вони не дозволяють знімати гроші. Для цього застосовують технологію бездротового зв'язку NFC, яка дозволяє пристроям обмінюватися інформацією на відстані до 10 сантиметрів. У такому разі дані про банківську карту записуються на сім-карті телефону.

У Royal Bank of Scotland зазначають, що інновація буде корисною тим клієнтам, які забувають банківські картки вдома. Крім того, зняття грошових коштів за допомогою смартфона є частиною довгострокової програми з перетворення стільникових телефонів на "електронний гаманець", який у майбутньому міг би повністю замінити банківські картки.

Нагадаємо, починаючи з 2012 року зняти готівку в банкоматах країн Європейського Союзу можна тільки з чипових платіжних карт, оскільки картки з магнітною стрічкою погано захищають доступ до банківського рахунку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram