ГоловнаЕкономікаБізнес

Падіння цін на нафту підвищило акцизи на бензин

"Плаваюча" ставка податку набула чинності.

Падіння цін на нафту підвищило акцизи на бензин

Міненерговугілля України підвищило акцизи на бензини і дизпаливо у зв'язку з падінням цін на нафту, повідомляють у компанії UPECO.

Таке коригування здійснено вперше відповідно до ухваленого у травні закону, що передбачає перегляд акцизів залежно від ціни нафти сорту Brent.

Середнє значення котирувань нафти за першу декаду місяця перебувало на рівні $99,24, що менше за передбачені законом $105 за барель. У зв'язку із цим значення коригувальної суми у ставці акцизного податку на бензини становило +32,26 євро/тонну, на дизпаливо - +8,82 євро/тонну.

Отже, ставку акцизу на 11-21 червня підвищили до 233,26 євро із 198 євро, на дизпаливо - з 46-98 євро до 54,82-106,82 євро (що менше в паливі сірки, то нижча ставка акцизу).

Нагадаємо, що коректувальну суму додають до акцизу, якщо середня ціна нафту Brent за декаду становить менш ніж $105 за барель, що обертається підвищенням акцизів. Якщо ж ціна марки Brent за декаду становитиме більш ніж $125, акцизи знижуватимуть. За середньої ціни нафти в межах $105-125 перегляду акцизів не проводитимуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram