ГоловнаЕкономіка

Українські кондитери освоюють європейські ринки

У Кракові відкрито "Львівську майстерню шоколаду".

Українські кондитери освоюють європейські ринки
Фото: xn--b1aa6aebshy3g.net

"Львівська майстерня шоколаду" запрацювала у Кракові (Польща) два місяці тому, повідомив журналістів управляючий майстернею Анатолій Артимович.

За його словами, відкриття "Львівської майстерні шоколаду" в центрі Кракова стало першим виходом львівських кондитерів на зарубіжний ринок.

Надалі передбачено відкрити "Львівську майстерню шоколаду" у Варшаві, Вроцлаві та Познані.

Специфіка роботи майстерні враховує львівські традиції. Вона представлена відкритим для відвідувачів цехом з виробництва шоколаду, магазином з асортиментом продукції з молочного, білого, чорного шоколаду та кав'ярнею. Загалом у кондитерській майстерні працюють 60 осіб.

За словами А. Артимовича, найбільший попит серед відвідувачів на молочний шоколад. Водночас бувають дні, коли покупці віддають перевагу чорному чи білому шоколаду.

При цьому він не назвав обсягу інвестицій у проект, пославшись на комерційну таємницю.

На питання, чи виправдалися очікування, А. Артимович відповів: "Наразі завчасно говорити, але ентузіазм - величезний".

"Львівська майстерня шоколаду" належить до мережі ресторанів "!ФЕСТ", заснованої у Львові 2007 року. Зараз вона налічує 15 закладів.

Раніше повідомляли, що арабські туристи купують у Європі шоколаду на мільйони.