ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна візьме гроші у ЄБРР на метро в Дніпропетровську

Всього на реалізацію проекту планують залучити кредитні кошти в розмірі 304 млн грн.

Україна візьме гроші у ЄБРР на метро в Дніпропетровську
Фото: Макс Левин

Будівництво метрополітену в Дніпропетровську частково буде профінансовано за рахунок позики Європейського банку реконструкції та розвитку на 152 млн грн.

Як зазначено в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів, рішення про доцільність залучення позики ЄБРР для реалізації інвестиційного проекту "Завершення будівництва метрополітену в Дніпропетровську" ухвалили в понеділок на засіданні Кабміну.

У повідомленні наголошено, що проект дасть змогу розпочати масштабне розширення діючої лінії метрополітену.

Зокрема, передбачають, що до існуючих 7 км метрополітену додадуть іще 4 км, які простягнуться вздовж проспекту Карла Маркса.

Заплановане розширення існуючої лінії метрополітену в центр міста збільшить її довжину до 11 км і додасть три нові станції - "Театральна", "Центральна" і "Музейна".

Загалом на реалізацію проекту, з урахуванням позики в 152 млн євро від ЄБРР, планують залучити кредитні кошти обсягом 304 млн євро.

Нагадаємо, провідний радник ЄБРР в Україні Антон Усов раніше говорив, що за оптимістичних прогнозів спорудження метро в Дніпропетровську на кредитні гроші Європейського банку може початися 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram