ГоловнаЕкономікаФінанси

У Арбузова представили монети, присвячені Євро-2012

Заступник голови НБУ похвалилася півкілограмовою монетою із золота вартістю 350 тис. грн.

У Арбузова представили монети, присвячені Євро-2012
Фото: www.bank.gov.ua

Пам'ятні монети, присвячені Євро-2012, у відеозверненні, розміщеному на сайті НБУ, представила заступник глави Національного банку Віра Ричаківська.

"В Україні велике свято - стартує Євро-2012. Звичайно, це надзвичайно велика подія в історії незалежної України, подія, до якої кілька років готувалася практично вся Україна. Не могла залишитися осторонь і банківська система", - заявила вона.

Зокрема, Ричаківська зазначила, що НБУ підготував у зв'язку з Євро цілу серію пам'ятних монет, випускаючи їх в обіг ще з грудня минулого року. Так, в грудні вийшли два набори з п'яти монет зі срібла (15 тис. наборів) і нейзильберу (100 тис. наборів), які присвячені приймаючим містам Євро-2012.

Крім того, заступник глави НБУ Сергія Арбузова розповіла про унікальну півкілограмову монету з золота, яку випустили тиражем в 500 штук. "Вперше нами використано унікальну техніку - це безпосередньо зображення логотипу УЄФА Євро-2012 в емалі", - підкреслила банкір. Вартість монети 350 тис. грн.

"Дуже знаковим заключним акордом стало у нас 4 червня, коли було випущено монету до Євро-2012 спільно з Польщею", - додала Ричаківська. За її словами, ця монета стала унікальною, оскільки вперше зроблена монетними дворами двох країн і має подвійний номінал. Тираж монети - 10 тис. екземплярів (по 5 тис. на Польщу та Україну).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram