ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія не задоволена двома українськими сирзаводами

Росспоживнагляд може ще раз повернутися для контрольної перевірки.

Росія не задоволена двома українськими сирзаводами
Фото: segodnya.ua

Інспекція Росспоживнагляду виїжджала в Україну на Лозовський молочний завод і ПП "Рось" (філія Охтирського сиркомбінату), відтак видала приписи про усунення порушень за підсумками перевірки двох українських заводів, які мають намір постачати сир на російський ринок.

Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Щодо кожного з заводів дано приписи Ми очікуємо від них плану заходів з усунення виявлених порушень Тільки після цього буде ухвалено рішення з приводу подання цими заводами зразків продукції нам на лабораторний контроль", - сказав керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Щодо Лозівського заводу, то там виявлено доволі серйозні порушення, які дають нам підстави з високим ступенем імовірності припускати, що там може бути фальсифікація продукції та додавання олій", - повідомив Онищенко.

"У нас є дуже серйозні підстави ще раз повернутися для контрольної перевірки", - сказав він про Лозівський молочний завод.

Про підсумки перевірки ПП "Рось" він заявив: "Там ситуація сприятливіша. Він пріоритетно буде розглядатися з погляду дозволу на постачання сирів".

Нагадаємо, із 7 лютого Росії ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що їхня продукція не відповідає російському техрегламенту на молоко і молочну продукцію. У квітні санітарна служба Росії скасувала ембарго на постачання сиру з чотирьох українських підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram