ГоловнаЕкономікаБізнес

В ЄС готові надати Іспанії 100 млрд євро на боротьбу з кризою

Пропозиція про виділення фіндопомоги надійшла також і до МВФ.

В ЄС готові надати Іспанії 100 млрд євро на боротьбу з кризою
Фото: http://euronews.com

Єврогрупа заявляє про готовність надати фінансову допомогу Іспанії найближчим часом.

Про це йдеться в заяві Єврогрупи, яку розповсюдили в суботу, 9 червня.

"Єврогрупа підтримує зусилля влади Іспанії рішуче звернутися до питання реструктуризації її фінансового сектору та вітає намір просити про фінансову допомогу країни-члени зони євро для цього", - написано в заяві.

У заяві наголошується, що Іспанія повідомила про намір найближчим часом подати офіційний запит про допомогу, а також, що Єврогрупа планує позитивно відповісти на такий запит.

Фінансова допомога надаватиметься через Європейський інструмент фінансової стабільності для рекапіталізації фінансових інститутів Іспанії.

Загальний обсяг кредитів, які Іспанія може отримати, оцінюється в 100 млрд євро.

Члени Єврогрупи також запропонували МВФ підтримати реалізацію та моніторинг за наданням фінансової допомоги.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу та віце-президент з питань економічних та монетарних справ Оллі Рен заявили про готовність Комісії якнайшвидше здійснити необхідну оцінку ситації на місці та запропонувати належні умови для фінансового сектору країни.

Таким чином, Іспанія стане четвертою та найбільшою країною-членом зони євро, яка отримає фінансову допомогу для вирішення проблем фінансового сектору від інших країн зони євро. Раніше таку допомогу вже надали Ірландії, Греції та Португалії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram