ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія не виявила порушень у роботі ще двох українських сирзаводів

Вирішується питання про допуск на ринок Росії ще двох українських сирзаводів.

Росія не виявила порушень у роботі ще двох українських сирзаводів
Фото: belregnews.ru

Росспоживнагляд не виявив серйозних порушень у роботі ще двох українських сирзаводів.

Про це голова Росспоживнагляду, головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко повідомив на прес-конференції в Москві.

"Сьогодні фахівці повертаються з двох останніх заводів. За попередніми розмовами, особливих порушень не виявили", - сказав Онищенко.

При цьому він наголосив, що українські лабораторії, які контролюватимуть якість сирів, вироблених в Україні, пройшли відповідну акредитацію. "Поки вони в цьому аспекті нічого не роблять", - сказав Онищенко.

"Швидше за все, вони знову наступлять на ті самі граблі, причому не однією ногою, а відразу двома. Сила удару подвоїться", - акцентував він.

Нагадаємо, цього тижня інспекція Росспоживнагляду виїжджала в Україну на Лозівський молочний завод і ПП "Рось" (філія Охтирського сиркомбінату).

Як відомо, 8 лютого Росспоживнагляд заявив про заборону на ввезення сирів трьох українських виробників, у продукції яких нібито було виявлено велику кількість пальмової олії. В українській Держветслужбі ці звинувачення назвали безпідставними. Пізніше Росія ввела заборону на імпорт сирної продукції ще чотирьох українських заводів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram