ГоловнаЕкономікаДержава

У Shell уточнили, який газ видобуватимуть в Україні

Йдеться про газ ущільнених пісковиків.

У Shell уточнили, який газ видобуватимуть в Україні
Фото: http://www.telegraph.co.uk

Компанія Shell не видобувала і не має наміру видобувати сланцевий газ в Україні.

Про це повідомили в зовнішній прес-службі Shell в Харківській і Донецькій областях - у PR-агентстві Ostrogliad PR з посиланням на головного інженера з буріння компанії Михайла Грецького.

"За наявною геологічною інформацією, продуктивні газоносні пласти в межах Юзівської площі сформовані ущільненими пісковиками, а не сланцевими породами", - зазначив Грецький.

Компанія Shell є світовим лідером з видобутку вуглеводнів, і ми сподіваємося, що ваша перемога в конкурсі дозволить вам активно працювати над розробкою Юзівського родовища. Зараз ми очікуємо від вас необхідних кроків для підписання угоди і сподіваємося, що найближчим часом ваша компанія подасть на розгляд уряду проект угоди про розподіл продукції.

— прем'єр-міністр Микола Азаров

На зустрічі з харківськими екологами представники Shell наголосили, що газ, який заплановано розробляти в межах Юзівської площі (Харківська та Донецька області), належить до іншого типу газу нетрадиційного залягання, а саме - йдеться про газ ущільнених пісковиків.

Грецький зазначив, що газ ущільнених пісковиків видобувають за допомогою вертикальних або похилих свердловин з глибини близько 5 км. Оскільки водоносні горизонти знаходяться на глибині 100-200 метрів, то можливість забруднення водних ресурсів під час видобутку газу ущільнених пісковиків є мінімальною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram