ГоловнаЕкономікаФінанси

Податкова хоче змусити всіх українців декларувати доходи

Загальне декларування значно збільшить надходження до держбюджету.

Податкова хоче змусити всіх українців декларувати доходи

Державна податкова служба має намір наполягати на введенні обов'язкового для всіх громадян декларування доходів.

"Ми будемо пропонувати, наполягати на загальному декларуванні громадян", - заявив директор департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС В'ячеслав Бусарєв.

За його словами, відомство вже навіть розробило нову, спрощену форму декларації. "Ми навіть підготували нову форму декларації, яку спрощено. Ми прагнемо до того, щоб декларація була проста, зрозуміла і люди не витрачали багато часу на її заповнення", - зазначив він.

Податківець повідомив, що наразі питання введення загальнообов'язкового декларування доходів перебуває на стадії обговорення. При цьому не виключено, що нова система декларування запрацює вже з нового року, що, на думку податківців, значно збільшить надходження до бюджету.

"Припускаю, що наступного року декларування, ну, нашу позицію я сказав - це загальне декларування, і якщо буде ухвалено таку систему загального декларування, рази в три збільшення з цього року ми очікуємо", - зазначив Бусарєв.

Нагадаємо, за підсумками кампанії декларування доходів за 2011 рік, українці задекларували 36,6 млрд грн. Водночас кількість мільйонерів в Україні становить майже 2,3 тис. осіб (як зазначають "Українські Новини", ця кількість не враховує приватних підприємців).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram