ГоловнаЕкономікаФінанси

Новинський підтвердив інтерес до банку "Форум"

Commerzbank отримає багатомільйонні збитки від продажу "дочки".

Новинський підтвердив інтерес до банку "Форум"
Фото: mk.ua

Власник "Смарт-холдингу" Вадим Новинський веде переговори з німецьким Commerzbank про купівлю банку "Форум", пише "КоммерсантЪ-Украина".

"Ми ведемо переговори з Commerzbank щодо придбання цього активу", - заявив він, підтвердивши інформацію про інтерес до банку, яка з'явилася ще в листопаді.

Commerzbank купив 60% банку "Форум" у бізнесмена Леоніда Юрушева за $ 600 млн 2008 року. Операцію вдалося провести за високою ціною - майже п'ять капіталів. 2010-го німці викупили в Юрушева ще 26,25% акцій (приблизно $ 70 млн). Пізніше Commerzbank довів пакет до 96,06%.

Однак початок кризи і входження держави в його капітал змусили Commerzbank почати скорочення ризикових активів на не ключових територіях.

Учасники ринку говорять, що в нинішніх умовах вартість українських банків не перевищує капіталу, який у "Форуму" становить 2,11 млрд грн. Продаж банку за цією ціною означає отримання Commerzbank збитку від угоди в розмірі не менш ніж $ 400 млн.

Раніше повідомляли, що претендентом на покупку "Форума" також були власник банку "Дельта" Микола Лагун і Юрушев. "Комерсант" із посиланням на власне джерело також стверджує, що інтерес до банку проявляв і мільярдер Олег Бахамтюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram