ГоловнаЕкономікаФінанси

Лебедєв продав Енергобанк

Новим власником стала фірма члена наглядової ради банку Анатолія Данилицького.

Лебедєв продав Енергобанк
Фото: rosbalt.ru

Вчора Енергобанк повідомив про зміну власника - російська Національна резервна корпорація, що належить бізнесмену Олександру Лебедєву, продала 99,5% українського Енергобанку кіпрській компанії Roylance Services Ltd. Про це пише Олена Губар в газеті "Коммерсант-Украина".

Кінцевим бенефіціаром кіпрської компанії є Анатолій Данилицький - колишній генеральний директор Національної резервної корпорації. Зараз він є членом наглядової ради Енергобанку.

Для завершення угоди сторонам знадобився цілий рік - Антимонопольний комітет видав дозвіл на її проведення в червні 2011 року. Нацбанк погодив купівлю 25 травня 2012 року. Сума угоди не розголошується, але рік тому мова йшла про 200 млн грн. За даними НБУ, на 1 квітня Енергобанк посідав 105-е місце за активами (1,7 млрд грн) з капіталом 221 млн грн. I квартал Енергобанк закінчив зі збитком 10,6 млн грн.

Олександр Лебедєв - російський бізнесмен, голова ради директорів ЗАТ "Національна резервна корпорація", колишній депутат Держдуми, власник британських газет газет Independent і Evening Standard. Минулого року Лебедєв поступився своїми комерційними активами в Україні європейським інвесторам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram