ГоловнаЕкономікаБізнес

Українське зерно з'явилося на Чиказькій біржі

На Чорноморський регіон припадає понад 20% пшениці, яку експортують по всьому світу.

Українське зерно з'явилося на Чиказькій біржі
Фото: EPA/UPG

На Чиказькій товарній біржі введено ф'ючерс на причорноморську пшеницю, зокрема українську.

Контракти укладатимуть у доларах США, а обсяг кожного становитиме від 136 тонн (близько 5 тис. бушелів). Доставку здійснюватимуть із портів України (Іллічівськ, Одеса, Южний, Севастополь, Миколаїв), Росії (Новоросійськ, Туапсе, Таман) і Румунії (Констанца).

"Поки світовий попит на пшеницю зростає, світ усе більше і більше задивляється в бік Чорноморського регіону для отримання додаткових поставок, необхідних для задоволення зрослих потреб. Безпосередньо пов'язаний з фізичним постачанням продовольчої пшениці з ринку зерна Чорного моря ф'ючерс CBOT Black Sea Wheat пропонує ефективне управління ризиками, розкриття цін і доступ до можливостей на цьому важливому ринку, що постійно зростають", - йдеться в повідомленні біржі.

Нагадаємо, за даними оператора американських товарно-сировинних бірж CME Group, на Чорноморський регіон припадає понад 20% зі 140 млн тонн пшениці, які щорічно експортують по всьому світу. 2011/12 маркетингового року регіон має всі шанси посісти друге місце з експорту зерна у світі, поступившись лише США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram