ГоловнаЕкономікаБізнес

Азаров не задоволений темпами програми дешевої іпотеки

Прем'єр розповів міністрам, що їхня робота полягає не тільки в підписанні паперів.

Азаров не задоволений темпами програми дешевої іпотеки
Фото: partaktiv.info

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив міністрові регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолієві Близнюку та міністру фінансів Юрієві Колобову, що їхня робота над програмою здешевлення кредитів на житло не завершується з підписанням іпотечного договору.

"Процес треба щодня жорстко контролювати. Тому що це нова і складна справа. А на кону - підтримка темпів житлового будівництва. І що важливіше - довіра людей. Я вимагаю щоденного моніторингу виконання програми доступного кредитування і щоденних практичних результатів. Сьогодні ми заслухаємо інформацію про стан справ у цій сфері", - наголосив Азаров під час відкриття засідання уряду.

Він заявив, що темпи укладання кредитних угод за програмою доступного житла зараз є незадовільними.

Потенційні позичальники не хочуть брати кредит, оскільки не довіряють забудовникові, що їхнє житло буде здано вчасно, і не довіряють державі, що вона компенсує обіцяні 13% із 16% річних

— Сергій Подрєзов, голова Ощадбанку

"Для реалізації в рамках програми визначено 68 житлових об'єктів, у яких 3 311 квартир... Тобто умови створено, і обсяг роботи для початку доволі значний. Але темпи укладання кредитних угод не влаштовують", - сказав прем'єр.

Він також зазначив, що на 1 червня для участі в програмі зареєструвалися 5 100 громадян.

Нагадаємо, глава правління Ощадбанку Сергій Подрєзов заявив, що програму дешевої іпотеки гальмує недовіра українців до держави і забудовників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram