ГоловнаЕкономікаБізнес

Греція виділить 250 млн євро для порятунку енергосистеми від краху

Державна газова компанія зіткнулася з труднощами під час розрахунку з "Газпромом".

Греція виділить 250 млн євро для порятунку енергосистеми від краху

Уряд Греції вирішив виділити 250 млн євро операторові ринку енергії LAGHE як екстрену позику, щоб уникнути потенційного колапсу через кризу неплатежів.

Як повідомило агентство Dow Jones, гроші підуть на компенсацію боргів оператора, що утворилися через щедрі субсидії в галузі відновлюваних джерел енергії, а також через банкрутство двох альтернативних постачальників енергії 2012 року.

Відповідне рішення ухвалив міністр фінансів Йоргос Занніас на зустрічі з учасниками ринку, а Єврокомісія дала "зелене світло" намірам грецької влади. Кошти видадуть як позики, щоб їх не вважали прямою допомогою компаніям, яка, за європейськими правилами, є незаконною.

За даними сайту бізнес-інформації capital.gr, кошти, зрештою, підуть газовій компанії DEPA, яка зіткнулася з труднощами через неплатежі з боку партнерів на внутрішньому ринку. Це дозволить DEPA погасити рахунки за постачання газу перед російським "Газпромом" та іншими компаніями на 67 млн євро.

Раніше представники ринку не відкидали "віялових" відключень через серйозний дисбаланс платежів на ринку. Зокрема, державний регулятор не мав коштів, аби розрахуватися, з такою самою проблемою зіткнулася державна газова компанія DEPA, якій було складно розплатитися з іноземними постачальниками через затримки платежів у самій Греції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram