ГоловнаЕкономікаДержава

Катар хоче інвестувати в українську енергетику

Обговорюють проекти співпраці.

Катар хоче інвестувати в українську енергетику

Катар розглядає можливість інвестувати в енергетику в Україні, і після завершення переговорів у Стамбулі Держінвестпроект продовжить перемовини з приводу енергетики в Катарі. Про це повідомив голова агентства Владислав Каськів.

"Ми підтверджуємо, що вчора відбулися тристоронні переговори на урядовому рівні в Стамбулі (за участю міністра енергетики і природних ресурсів Турецької Республіки Танера Їлдиза, міністра енергетики і промисловості Катару Мухаммеда бін Салеха Аль-Сада).

Переговори мали кілька етапів, на тристоронньому і двосторонньому рівні, фактично всі учасники провели між собою консультації, обговорювалися конкретні проекти співробітництва й участь катарської сторони в тих проектах, які вже розробляють Україна і Туреччина протягом останніх півроку. Є додатки катарської сторони. І не тільки (щодо) енергопостачання, а й на рівні участі як інвестора в цих проектах", - зазначив Каськів.

За словами голови Держінвестпроекту, Україна вже може братися до роботи зі структурування угоди.

"Ми отримали від Катару, від державної катарської компанії Qatargas, проект про енергодиференційованість, який уже дозволяє нам розпочати роботу над структуруванням угоди", - додав він.

Щодо подальших кроків, за словами Каськіва, делегація національних проектів прийме в Києві представників приватних турецьких енергетичних компаній і відвідає Катар.

"Стосовно наступних кроків, ми домовилися підтримувати темп; в українському форматі в нас відбудуться перемовини найближчими днями, наступного тижня, з приватними турецькими енергетичними компаніями, які будуть залучені до реалізації проектів уже на технічному рівні (будемо обговорювати ці питання), і ми очікуємо виїзду нашої делегації в Катар для продовження структурування юридичної сторони угод і переговорів про постачання", - резюмував він.

Нагадаємо, що вчора в Стамбулі відбулося кілька зустрічей з приводу альтернативних джерел постачання газу в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram