ГоловнаЕкономікаБізнес

Присяжнюк занепокоївся дорогою рибою

Україна на дві третини залежить від імпорту.

Присяжнюк занепокоївся дорогою рибою
Фото: Макс Левин

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк вважає за необхідне змінити роботу рибної галузі в Україні, оскільки прісноводна вітчизняна риба коштує дорожче, ніж імпортована морська.

"Наша країна є залежною від імпорту риби - близько 60-70% цього продукту завозять із-за кордону. І як це не парадоксально, але прісноводна вітчизняна риба коштує дорожче, ніж імпортована морська. Тому держава, міністерство та Держрибагентство повинні зробити все можливе, щоб водні ресурси використовували ефективно", - зазначив міністр під час засідання колегії Державного агентства рибного господарства України.

Він наголосив, що потрібно докласти всіх зусиль, аби задіяти внутрішні водойми для вирощування прісноводної риби.

"Необхідно ініціювати перегляд угод на оренду внутрішніх водойм, розрахувати обов'язкове навантаження на 1 га з урахуванням усіх можливостей і допустимі обсяги вилову риби", - зазначив глава міністерства.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Кабінет Міністрів затвердив державну програму розвитку рибного господарства на 2012-2016 роки. На її реалізацію планують скерувати 2,570 млрд грн.

Очікують, що виконання програми дозволить збільшити обсяг видобутку риби й інших водних живих ресурсів у країні до 375 тис. тонн на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram