ГоловнаЕкономікаБізнес

Названо обсяг лотерейного ринку в Україні

Лотерейний білет порівняли з пляшкою пива і походом до кінотеатру.

Названо обсяг лотерейного ринку в Україні

Річний обсяг ринку лотерей в Україні становить 2 млрд грн, пише "Дело" із посиланням на гендиректора оператора держлотерей "МСЛ" Євгена Власенка.

"Загальний обсяг ринку становить приблизно 2 млрд гривень на рік. Якщо говорити про тенденції зростання, то минулоріч було велике зростання в усіх операторів. Якщо порівняти перший квартал цього року з першим кварталом минулого року, то було 55% зростання", - сказав Власенко.

При цьому після кризи українці почали активніше витрачати гроші на лотереї. За даними "МСЛ", якій належать такі лотереї, як "Спортліга", "Спортпрогноз", "Хто там" та інші, з 2009-го по 2012 рік обсяг прийнятих платежів збільшився на 250%.

"Я думаю, це зростання триватиме, є кілька об'єктивних причин для цього. По-перше, ставлення. Що таке лотереї в житті суспільства? Це частина дозвілля. Ви переглядаєте кіно, можна взяти пляшку пива, а можна взяти лотерейний білет. Згадуються, 70-80 роки - доходи ж у людей не дуже великі були, а якісь лотерейні білети на робочому столі у людей були", - пояснює директор "МСЛ".

Друга об'єктивна причина зростання, на думку Власенка, це добрий розвиток мережі реалізації. Зокрема, зараз відкрито вже більш ніж 5,5 тис. точок продажів тільки однієї з трьох компаній, які займаються державними лотереями.

Незважаючи на зростання, Власенко вважає, що розвиток цієї індустрії перебуває ще на початковому рівні. Для порівняння - у Франції працює понад 35 тис. лотерейних кіосків, тоді як в Україні - наразі 5,5 тис.

Нагадаємо, в Україні мають намір увести держмонополію на лотереї. При цьому, за даними авторів відповідного законопроекту Юрія Полунєєва і Віктора Коржа, обсяг лотерейного ринку на душу населення - 1,26 євро. Тобто загалом це близько 60 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram