ГоловнаЕкономікаДержава

Тігіпко не очікує інфляції від пенсій

Уряд розраховує на надходження з податку на багатство й офшори.

Тігіпко не очікує інфляції від пенсій
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко вважає, що підвищення пенсій та інших соцвиплат забезпечене економічним зростанням в Україні, тому зростання інфляції через це не буде.

"Підвищення соціальних виплат і видача компенсацій вкладникам Ощадбанку не призведуть до розкручування інфляції. Уряд контролює ситуацію, і показники інфляції зараз рекордно низькі. До того ж, додаткові надходження будуть отримані від введення податків на багатство й операції з офшорами", - заявив він під час засідання колегії Полтавської обласної державної адміністрації.

Він наголосив, що уряд тільки зараз зміг розпочати підвищення соціальних виплат, тому що раніше цього не дозволяло робити економічне становище.

"2010 року, коли було сформовано нинішній уряд, країна взагалі не мала державного бюджету, а бюджет попереднього, 2009 року, склали з дефіцитом більш ніж 15% ВВП. Дефіцит Пенсійного фонду 2009 року становив 30 млрд грн, а 2010 року - 34 млрд. Країна стояла на межі прірви, був ризик того, що пенсії взагалі виплачуватимуть із затримкою", - акцентував віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, з 1 травня в Україні підвищено пенсії майже для 13 млн пенсіонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram