ГоловнаЕкономікаБізнес

Потяги Hyundai наближають Україну до Європи, - експерт

"Укрзалізниця" потребує серйозного переоснащення.

Потяги Hyundai наближають Україну до Європи, - експерт

Запровадження швидкісних поїздів Hyundai - це позитивний факт для України, черговий етап удосконалення інфраструктури.

Про це в коментарі Інституту Горшеніна заявив віце-президент Української спілки промисловців і підприємців (УСПП), голова наглядової ради компанії "МТ-Інвест" Мирослав Табахарнюк.

"Не секрет, що "Укрзалізниця" потребує серйозного переоснащення, і це потрібно тільки вітати. Можна, звичайно, заперечувати необхідність заміни устаткування, але, на мою думку, це виключно позитивний факт. Відповідно, ціна придбання і витрати на утримання й обслуговування поїздів вимагають зовсім іншого ціноутворення на квитки, щоб ми зараз не скотилися до соціалістичних пиріжків і до популізму в частині ціноутворення. Рівень техніки та сервісу повинен мати відповідну вартість", - вважає експерт.

На думку Табахарнюка, запровадження швидкісних поїздів наближає Україну до європейських стандартів пасажирських перевезень.

"Безумовно, це перший крок до певних змін. Але наш споживач звик значною мірою до нічних поїздів: щоб проспати ніч у поїзді, а на ранок вже бути або в столиці, або в іншій точці. Знаю про той галас, який зчинився зараз серед споживачів із приводу скасування багатьох нічних рейсів, але він, радше, ментальний, і, радше, це справа звички, а не проблема", - вважає Мирослав Табахарнюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram