ГоловнаЕкономікаДержава

Саламатін: більше ніж половина військової техніки потребує ремонту

Стан озброєння оцінюється як критичний.

Саламатін: більше ніж половина військової техніки потребує ремонту
Фото: ukrinform.ua

Більше ніж половина озброєння та військової техніки Збройних сил України потребує модернізації та оновлення, заявив міністр оборони Дмитро Саламатін на розширеному засіданні колегії Міноборони 30 травня.

Він підкреслив, що нинішній стан озброєння української армії оцінюється як критичний.

У зв'язку з цим вже до кінця 2012 року Міністерство оборони планує відремонтувати 53 літаки, 30 вертольотів, 14 зенітно-ракетних комплексів і 14 бойових кораблів, повідомляє прес-служба відомства.

2012 року бюджетне фінансування на відновлення та ремонт озброєння та військової техніки, за даними Міноборони, було збільшено в 2,4 раза до 708 млн гривень.

Крім того, додатково було направлено на ці цілі 111,2 млн гривень.

Саме за ці кошти, як очікують, 2012 року буде проведено ремонт зазначеної техніки, а також 274 одиниць озброєння і військової техніки загальновійськової номенклатури.

За січень-травень після відновлення та ремонту до ЗС вже надійшли 11 бойових літаків, 6 вертольотів, 8 зенітно-ракетних комплексів.

Ще 6 літаків проходять модернізацію на державних підприємствах оборонно-промислового комплексу.

Нагадаємо, раніше Саламатін, який став міністром оборони в лютому, назвав безпрецедентними темпи, якими здійснюється відновлення української військової авіації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram