ГоловнаЕкономікаДержава

Розробник ТЕО Олімпіади-2022 не впорався із завданням

Замість нього вибрали нову компанію.

Розробник ТЕО Олімпіади-2022 не впорався із завданням

Австрійська компанія Klenkhart & Partner Consulting ZT Gesellschaft, яка повинна була розробити техніко-економічне обґунтування проекту "Олімпійська надія-2022", не виконала умов угоди.

У зв'язку з цим держпідприємство "Олімпійська надія-2022" 22 травня уклало нову угоду на розробку ТЕО з німецькою компанією PROPROJEKT Planungsmanagement & Projektberatung GmbH. Вартість операції становила 127,5 тис. євро, повідомляє "Вісник держзакупівель".

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупки "в одного учасника" через стислість строків у зв'язку з розірванням договору з Klenkhart.

Договір з австрійцями було анульовано 30 квітня. В обґрунтуванні зазначено, що "умови договору не було виконано повністю", але яку частину робіт не виконано і яку суму вже заплачено Klenkhart, не повідомляють.

Також в обґрунтуванні відсутнє пояснення вибору нового розробника ТЕО. Німецька компанія не брала участі в торішньому тендері.

Крім цього, в обґрунтуванні повністю відсутні дані щодо робіт, які повинні виконати німецькі розробники.

ДП "Олімпійська надія-2022" пояснює тільки стислість термінів на розробку ТЕО. Згідно з програмою економічних реформ Президента Віктора Януковича, роботи потрібно завершити вже в травні 2012 року.

Нагадаємо, Klenkhart у листопаді минулого року отримала підряд на розробку ТЕО "Олімпійської надії-2022" зі скандалом. Спочатку фірму було обрано переможцем відкритих торгів, хоча її пропозиція вартістю 425 тис. євро була втричі дорожчою за пропозицію французької компанії Albertvilloise detudes et de services techiques.

Французи оскаржили результати тендера в Антимонопольному комітеті України. Після цього тендер було скасовано і проведено нову закупівлю "в одного учасника", за результатами якої знову було обрано Klenkhart із тією ж ціною послуг - 425 тис. євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram