ГоловнаЕкономікаБізнес

"ВКонтакті" відклала IPO через Facebook

Дітище Марка Цукерберґа зруйнувало віру багатьох приватних інвесторів у соцмережі.

"ВКонтакті" відклала IPO через Facebook
Фото: kontaktis.ru

Найбільша російська соціальна мережа "ВКонтакті" відклала на невизначений термін первинне публічне розміщення акцій (IPO) через результати IPO соцмережі Facebook.

"IPO FB зруйнувало віру багатьох приватних інвесторів у соціальні мережі, і IPO VK ("ВКонтакті") відкладено на невизначений термін", - написав засновник російської компанії Павло Дуров.

Рік перед тим агентство Bloomberg повідомляло з посиланням на неназвані джерела, що "ВКонтакті" веде переговори з банками про потенційне розміщення.

У січні 2012 року Дуров в інтерв'ю інтернет-виданню gazeta.ru підтвердив намір вийти на IPO 2012-го або 2013 року, а перед цим продати близько 3% акцій компанії приватному інвестору.

Зазначимо, що вчора "ВКонтакті" повідомила, що Дуров отримав довіреність від Mail.ru, яка володіє майже 40% акцій соцмережі, на голосування своїм пакетом акцій.

Минулого тижня покупці цінних паперів Facebook подали до суду на компанію, її голову Марка Цукерберґа і на банки-організаторів IPO, звинувативши їх у приховуванні інформації про зниження прогнозів зростання бізнесу.

Акції Facebook, розміщені за верхньою межею цінового діапазону по $38 за акцію, протягом декількох днів після IPO впали нижче за ціну розміщення і коштували наприкінці торгів понеділка $31,50.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram