ГоловнаЕкономікаБізнес

Цушко вимагає від заправок знизити ціни

Рекомендації отримали заправки "Лукойл", "ОККО", WOG, Shell і "ТНК".

Цушко вимагає від заправок знизити ціни
Фото: Макс Левин

Антимонопольний комітет (керівник - Василь Цушко) зобов'язав мережі АЗС знизити ціни на бензин до економічно обґрунтованого рівня.

Згідно з повідомленням комітету, він рекомендував учасникам ринку нафтопродуктів знизити вартість пального до рівня, що існував би за умов значної конкуренції на ринку.

АМКУ з'ясував, що сьогодні відсутні об'єктивні економічні підстави для зростання й утримання цін на бензин А-95 на наявному рівні (за даними компанії UPECO, 28 травня середні ціни на бензин А-95 становлять 11,22 грн/літр).

Зокрема, з 3 квітня по 10 травня ціни на сиру нафту знизилися на 12%, показники Platts на відповідне паливо зменшилися на 18,8%, тоді як ціни на АЗС у зазначених операторів у середньому зросли на 3%.

Рекомендації від АМКУ отримали компанія "Лукойл-Україна" (Київ, бренд "Лукойл"), концерн "Галнафтогаз", компанія "ОККО-нафтопродукт" (обидві - Львів, бренд "ОККО"), компанії "Торговий дім "Континіум-Галичина", "Континент Нафто Трейд" (обидві - Луцьк, бренд WOG), "Альянс Холдинг" (Київ, бренд Shell), ТОВ "УТН-Схід" і СП ТОВ "Кершер" (Київ, мережа "ТНК").

Про результати розгляду рекомендацій комітету підприємства повинні повідомити протягом десятиденного терміну.

Нагадаємо

, АМКУ зацікавилася цінами на бензин ще наприкінці березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram