ГоловнаЕкономікаДержава

ЗМІ пояснили відставку гендиректора ТНК-ВР

У всьому винні британці.

ЗМІ пояснили відставку гендиректора ТНК-ВР
Фото: oilcapital.ru

Відставка гендиректора ТНК-ВР Михайла Фрідмана пояснюється розбіжностями з британськими партнерами в управлінні компанією, а також тим, що російські акціонери перестали довіряти британцям.

Про це пише The Financial Times з посиланням на джерела, близькі до консорціуму AAR (Access Industries-"Ренова" - "Альфа-груп"), який володіє 50% ТНК-ВР. Іонформацію підтверджує агентство Reuters, також посилаючись на неназване джерело.

За інформацією РИА Новости, Фрідман пішов з посади гендиректора через агресивну поведінку ВР. "ВР поводиться неконструктивно і агресивно, пише менеджерам листи про те, що у них немає права приймати рішення без схвалення BP, загрожує юридичними наслідками", - пояснило джерело агентства. За його словами, внаслідок такої поведінки британців управління в компанії було паралізовано, і гендиректор відмовився працювати в такій атмосфері.

У ВР запевняють, що відставка Фрідмана не позначиться на роботі ТНК-ВР. Прес-секретар російсько-британської компанії розповів агентству Bloomberg, що засновник "Альфа-груп" не здійснював управління оперативною діяльністю ТНК-ВР. Як повідомляється на сайті газети "Ведомости", фактично компанією керував Герман Хан - виконавчий директор від AAR.

Нагадаємо, Фрідмана подав у відставку як з посади гендиректора ТНК-ВР, так і з посади голови правління ТНК-BP Management, що управляє активами ТНК-BP в Росії та Україні.

ТНК-ВР входить у десятку найбільших приватних нафтових компаній у світі за обсягами видобутку нафти. Компанія була створена 2003 року в результаті злиття нафтових і газових активів компанії BP у Росії і нафтогазових активів консорціуму AAR.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram