ГоловнаЕкономікаБізнес

Ціни на бензин знизяться у два етапи

На таке зниження погодилися найбільші мережі АЗС.

Ціни на бензин знизяться у два етапи
Фото: vladnews.ru

Ціни на бензин і дизпаливо з 29 травня буде знижено на 10 копійок, а з 4 червня - ще на 10 копійок, сказано в повідомленні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

За даними міністерства, на таке зниження погодилися великі оператори ринку нафтопродуктів під час засідання експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів, що відбулося сьогодні.

"Враховуючи наявні передумови для коригування цін, учасники засідання експертно-аналітичної групи домовилися про поетапне зниження ціни на бензини і дизпаливо на 10 копійок із 29 травня і ще на 10 копійок із 4 червня", - сказано в повідомленні.

Міністерство не вказує переліку нафтотрейдерів, які погодилися на зниження цін, але один з учасників ЕАГ повідомив "Українські новини", що йдеться про операторів ринку, які працюють під брендами Shell, "Лукойл", "ОККО", "Укрнафта", WOG, "ТНК" і "Паралель" (тобто найбільші гравці ринку).

Також він додав, що спочатку представники уряду в ЕАГ наполягали на зниженні з 29 травня цін на 40-50 копійок, але внаслідок дискусії з нафтотрейдерами було ухвалено рішення про поетапне зниження на 20 копійок/літр.

Нагадаємо, раніше ЕАГ висловила невдоволення тим, що ціни на бензин в Україні знижуються надто повільно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram