ГоловнаЕкономікаБізнес

Китай допоможе Україні з пестицидами і тракторами

Присяжнюк вже хоче їх експортувати.

Китай допоможе Україні з пестицидами і тракторами
Фото: Макс Левин

Україна та Китай планують створити два спільних підприємства з виробництва хімікатів та сільськогосподарської техніки.

Про це сьогодні журналістів під час українсько-китайської підкомісії з питань співробітництва в сфері сільського господарства повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

"Ми та китайська сторона розробляємо спільне будівництво заводу з виробництва гербіцидів і пестицидів, все-таки ми їх на 100% імпортуємо й імпортуємо на $1 млрд. Ми розуміємо, що та продукція, ті машини, які виробляє Китай, для нас дуже цікаві. На першому етапі ми будемо розвивати імпорт з Китаєм, і зараз ведеться робота зі створення СП з виробництва тракторів на території нашої країни. Я розумію, що об'єднавши зусилля природні, технічні та фінансові, ми можемо виробляти продукцію й експортувати її на ринок третіх країн", - сказав міністр.

За його словами, українсько-китайська комісія веде роботу також щодо можливості переобладнання українських спиртових заводів на заводи з виробництва біопалива.

Нагадаємо, Китай є другим серед торгових партнерів України після Росії. Товарообіг між Україною та Китаєм 2011 року становив $8,5 млрд, збільшившись на 40%, водночас він зростає і 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram