ГоловнаЕкономікаБізнес

Казахстан виступає проти введення єдиної валюти в Митному союзі

В Астані завершив свою роботу П'ятий міжнародний економічний форум

Казахстан виступає проти введення єдиної валюти в Митному союзі
Фото: http://profi-forex.org

Казахстан виступає проти введення єдиної валюти в Митному союзі. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Республіки Казахстан Карім Масімов під час брифінгу "Діалог лідерів: нова фінансово-економічна політика", який став завершальною частиною П'ятого міжнародного Астанинського економічного форуму, повідомляє прес-служба Інституту Горшеніна.

Карім Масімов також зазначив, що сьогодні Казахстан не готовий відмовитися від своєї національної валюти - тенге.

На брифінгу "Діалог лідерів: нова фінансово-економічна політика" провідні експерти також обговорили ситуацію на світових фінансових ринках. Зокрема, державний міністр фінансів КанадиТед Мензієс заявив, що більшість країн сьогодні не мають особливих проблем із доходами. "Радше навпаки, вони витрачають занадто багато грошей", - вважає політик.

На думку заступника генерального секретаря ЄврАзЕС Сергія Глазьєва, нині головна проблема полягає в тому, що "гроші, що друкуються як світова валюта, не доходять до реального сектору економіки", при цьому наростає фінансова емісія. Він зазначив, що світ зможе вийти з кризи тільки після краху фінансових пірамід, "коли гігантський грошовий навіс знайде собі дорогу в модернізацію структурної перебудови економіки на базі новотехнологічного укладу".

Нагадаємо, що П'ятий міжнародний Астанинський економічний форум проходив із 22 по 24 травня. За три дні роботи майданчика було організовано 55 заходів різного рівня, які відвідало понад 8 000 осіб. Як зазначають організатори форуму, за цей час учасники заходу уклали низку інвестиційних угод на загальну суму 1,5 млрд дол. У роботі Форуму брала участь делегація Інституту Горшеніна.

24 травня 2013 року в Астані заплановано проведення Всесвітньої антикризової конференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram