ГоловнаЕкономікаБізнес

Біржі бояться виходу Греції з єврозони

Торги були різноспрямованими через суперечливу інформацію.

Біржі бояться виходу Греції з єврозони
Фото: EPA/UPG

Загального тренду в торгах на західних майданчиках сьогодні не було (нагадаємо, різниця в часі між Києвом і Нью-Йорком - 7 годин). Про це повідомляють аналітики трейдера I-Invest. Причина - брак інформації. Інвесторів насторожила інформація, що робоча група Єврозони (спеціальний комітет, відповідальний за підготовку засідань міністрів фінансів єврозони), за неофіційними даними, прийняла рішення, що кожна країна валютного союзу повинна розробити окремий план на випадок виходу Греції з єврозони, що підігріло спекуляції щодо того, що Афіни будуть змушені покинути валютний блок.

Водночас, підсумки неформального саміту Європейського союзу свідчать про зворотне: Німеччина має намір запустити механізм страхування банківських депозитів, аналогічний FDIC у США і вже більш терпимо ставиться до загальноєвропейських бондів, а Євросоюз має намір утримати Грецію у складі зони євро за умови продовження проведення структурних реформ новим урядом.

Негативне тло також забезпечила доповідь управління конгресу США з бюджету, згідно з якою без додаткових бюджетних заходів економіка США зануриться в рецесію.

Результати торгів в США:

Dow -0,05%

S & P +0,17%

Nasdaq +0,39%

Результати торгів у Європі:

FTSE 100 -2,53%

DAX -2,33%

CAC40 -2,62%

На торгах в Азії суперечливі настрої:

Nikkei +0,08%

Hang Seng -0,21%

Shanghai -0,45%

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram