ГоловнаЕкономікаДержава

Іноземна нафтогазова компанія хоче інвестувати $1 млрд в українські родовища

Розробка почнеться в 2012-2013 роках.

Іноземна нафтогазова компанія хоче інвестувати $1 млрд в українські родовища
Фото: http://economics.lb.ua/world/2012/05/23/152466_boitsya_slantsevogo_gaza.html

Іноземна нафтогазова компанія Cadogan Petroleum має намір інвестувати понад 1 млрд дол. у видобуток вуглецю в Україні. Компанія планує вкладати ці кошти в розвідку нових родовищ, розробку шельфу Чорного моря і запасів нетрадиційного газу.

Про це в інтерв'ю виданню International Herald Tribune сказав генеральний директор Cadogan Petroleum Бертран де Паллірес.

Він зазначив, що Cadogan Petroleum в 2012-2013 роках почне розробку кількох українських родовищ і оцінив обсяг капіталовкладень на розробку цих ділянок у 200-600 млн дол.

"Ми впевнені, що почнемо розробку одного або двох родовищ наприкінці 2012-го або на початку 2013 року. Кожна з цих ділянок передбачає інвестиції на розвиток у розмірі від 200 до 300 млн дол.", - сказав він.

За словами де Палліреса, компанія зацікавлена в інвестуванні капіталів в освоєння і розвідку нових родовищ на шельфі та на суші, в тому числі сланцевого газу.

"Ми продовжимо інвестувати в розвідку й оцінку існуючих активів, а також плануємо вкласти кошти в нові свердловини, наприклад, на шельфі Чорного моря. Ми також сподіваємося почати розвідку нетрадиційних родовищ газу 2012 року", - додав він. Керівник Cadogan Petroleum особливо наголосив на інтересі компанії до запасів вуглеців чорноморського шельфу. "Мілководдя Чорного моря - це наш основний інтерес, - заявив він. - Виробництво в проекті такого сорту можна було б розпочати навіть в 2013-2014 роках. Там уже є доволі непогана інфраструктура. Глибоководні поклади також можуть становити інтерес, але тільки як довгострокові цілі", - сказав він. При цьому де Паллірес зазначив, що компанія має значний досвід у видобутку вуглеців в Україні і планує в найближчі роки інвестувати близько 1 млрд дол. у видобуток українських енергоресурсів.

"Результати нашої виробничої програми з бюджетом у 130 млн дол. на 2011 рік будуть вирішальними у визначенні наших подальших кроків. За умови, що український уряд піде нам назустріч, загалом плануємо в наступні роки інвестувати більш ніж 1 млрд дол. Ми вже є найактивнішою іноземною компанією в Україні в галузі розвідки та видобутку нетрадиційного газу, і сподіваємося зберегти свою позицію. Наша мета - допомогти українському уряду збільшити обсяги видобутку вітчизняного газу і зробити Україну енергетично незалежною", - зазначив генеральний директор Cadogan Petroleum Бертран де Паллірес.

На думку International Herald Tribune, на сьогодні Cadogan - найбільший іноземний інвестор у нафто- і газовидобувній галузях. Основні ліцензії цієї компанії зосереджено на родовищах Дніпровсько-Донецького басейну на сході країни. Крім основних ділянок, компанія займається безліччю невеликих свердловин на заході країни, в Карпатах. Компанія також проявляє інтерес до родовищ на шельфі Чорного та Азовського морів. До кінця звітного періоду 2011-2012 рр. обсяги інвестицій Cadogan сягнули понад 500 млн дол. (381 млн фунтів). За словами генерального директора компанії Бертрана де Палліреса, витрати продовжуватимуться: 2011 року інвестиції становили 61 млн дол., на 2012 рік у бюджет закладено 68 млн дол., далі цифри тільки ростуть, зазначає International Herald Tribune.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram