ГоловнаЕкономікаФінанси

"Укргазбанк" приєднався до програми дешевої іпотеки

З "Київміськбудом" вже працюють три банки.

"Укргазбанк" приєднався до програми дешевої іпотеки
Фото: znedv.ru

Програма здешевлення іпотечних кредитів розширила кількість банків-учасників за рахунок рекапіталізованого державою "Укргазбанку".

Про це сьогодні журналістів повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

"Укргазбанк, Ощадбанк, Брокбізнесбанк в Києві спільно з "Київміськбудом" вже працюють. У Києві понад 100 осіб уже висловили бажання підписати ці договори", - зазначив він.

За словами А. Близнюка, на реалізацію програми в червні виділено 30 млн грн. "Ті, хто в травні вже матиме договори, в червні отримає компенсацію", - сказав міністр.

Цього поточного року в програмі "Доступне житло" можуть взяти участь понад 30 тис. родин

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

За даними Мінрегіону, договори на придбання житла за програмою здешевлення іпотечних кредитів для придбання квартир черговиками в об'єктах незавершеного будівництва почнуть укладати наступного тижня, після затвердження Міністерством економіки порядку розподілу коштів між регіонами.

Нагадаємо, програма пільгової іпотеки стартувала 15 травня. Перший договір підписали в Сумах.

Програма здешевлення іпотеки була затверджена Кабміном 3 травня. За планами, за цією програмою цього року буде видано 30 тис. кредитів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram