ГоловнаЕкономікаБізнес

СБ песимістично налаштований щодо зростання економіки Китаю

Млявий попит у США і Європі позначиться на КНР уже найближчим часом.

СБ песимістично налаштований щодо зростання економіки Китаю
Фото: ppblog.ru

Світовий банк погіршив прогноз зростання ВВП Китаю на 2012 рік із 8,4% до 8,2%.

У своєму піврічному звіті про економічну ситуацію в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Світовий банк повідомив, що сповільнення зростання економіки Китаю позначиться на зниженні розвитку азіатського регіону принаймні протягом двох років.

Млявий попит у США та Європі і спадання активності на ринку нерухомості Китаю залишать свій слід на економіці КНР уже найближчим часом, сказано в заяві банку.

При цьому, на думку Світового банку, пом'якшення монетарної та податково-бюджетної політики може посприяти зростанню активності. Попри це, банк зазначив, що набір доступних заходів пом'якшення є обмеженим через інфляційні ризики, які можуть побільшати на тлі відновлення зростання поряд зі підвищенням держборгу.

Банк вважає, що Китаю варто покладатися передусім на податково-бюджетну політику, а не на стимулювання зростання.

"Пріоритет слід надавати податково-бюджетним заходам для підтримки споживання, таким як скорочення податків, витрат на соцзабезпечення й інших соціальних видатків", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, лише вчора ЗМІ заявили, що влада Китаю має намір пришвидшити залучення інвестицій в інфраструктуру країни, щоб боротися з уповільненням економіки.

Зазначимо, що 2011 року китайська економіка продемонструвала зростання більш ніж на 9%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram