ГоловнаЕкономікаФінанси

Акціонера VAB Банку звинуватили в розтраті коштів

Його звинувачують у заволодінні 7 млн грн.

Акціонера VAB Банку звинуватили в розтраті коштів

Генеральна прокуратура скерувала до суду справу проти екс-керівника одного зі столичних ВАТ за звинуваченням у привласненні та розтраті коштів установи. Джерело "Коммерсанта-Украина" в Генпрокуратурі повідомило, що йдеться про акціонера й екс-главу наглядової ради VAB Банку Сергія Максимова.

Минулого року VAB Банк звинуватив Максимова в тому, що він вивів з установи більше 1 млрд грн в 2005-2009 роках у вигляді кредитів підконтрольним йому 14 підприємствам, які перерахували кошти на рахунки інших його компаній. Максимов свою провину не визнавав.

Генпрокуратура встановила, що обвинувачений забезпечив у 2008 році видачу кредитів підконтрольним йому підприємствам на "десятки мільйонів гривень". При цьому обвинувачений заволодів і здійснив фінансові операції більш ніж з 7 млн грн.

Враховуючи можливість, що обвинувачений може ухилитися від досудового слідства і покинути Україну, використовуючи наявність громадянства інших країн, суд прийняв рішення взяти його під варту.

За скоєний злочин йому загрожує ув'язнення терміном від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Зараз Сергій Максимов безпосередньо володіє 4,24% VAB Банку і 6,15% - опосередковано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram