ГоловнаЕкономікаДержава

Арбузов: співпраця з МВФ залишається стратегічним завданням

Зустрічі з експертами фонду будуть проходити чи не щодня.

Арбузов: співпраця з МВФ залишається стратегічним завданням
Фото: wek.com.ua

Україна далі розглядає співпрацю з Міжнародним валютним фондом як своє стратегічне завдання.

Про це заявив голова Національного банку Сергій Арбузов під час зустрічі з представниками Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду.

Упродовж неї Арбузов також ознайомив присутніх з основними напрямками роботи Національного банку України. Зокрема, у своїй промові він акцентував увагу представників Європейського департаменту МВФ на тому, що Україна досягла значного прогресу в реалізації комплексної стратегії реформ, ініційованої Президентом України.

Насамкінець сторони обговорили ще кілька питань можливих ризиків для економіки України, шляхів їхньої мінімізації і домовилися провести ще принаймні три робочі зустрічі протягом тижня, аби обговорити всі питання співробітництва України з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, приїзд експертів МВФ, які пробудуть у країні до кінця тижня, не пов'язаний із кредитною лінією на загальну суму SDR10 млрд (близько $15,6 млрд), котру МВФ відкрив Україні 2010 року.

Йдеться про регулярний нагляд з боку МВФ за економіками держав - членів організації. Відповідно до підсумків нагляду за 2012 рік, Фонд вкаже на можливі ризики для стабільності і порекомендує необхідні зміни в політиці України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram