ГоловнаЕкономікаДержава

Служба зайнятості нарікає на завищені вимоги роботодавців

Владі заважають боротися з безробіттям.

Служба зайнятості нарікає на завищені вимоги роботодавців
Фото: dnepr.comments.ua

Роботодавці в Україні завищують вимоги до потенційних співробітників і часто пропонують мінімальний рівень оплати праці навіть висококваліфікованим працівникам.

Про це свідчать дані Державної служби зайнятості.

У середньому питома вага вакансій із мінімальною заробітною платою в Україні становить 26%.

Загалом по Україні в січні-квітні 2012 року в базі даних Держслужби зайнятості було 444 тис. вакансій, що на 26 тис. менше порівняно з аналогічним періодом 2011 року. Майже третину вакансій було зосереджено в Києві, Донецькій, Дніпропетровській і Харківській областях.

На 1 травня на одну вакансію в середньому по країні претендували 6 осіб, у 60% регіонів ситуація була більш напруженою.

Серед проблем відзначають невідповідність попиту на робочу силу та її пропозиції у професійно-кваліфікаційному розрізі. Крім того, підбір роботи та укомплектування вакансій ускладнює те, що роботодавці висувають завищені вимоги до якості професійної підготовки кадрів, їхнього досвіду роботи і не бажають витрачатися на зарплати висококваліфікованим працівникам.

Нагадаємо, реальна кількість безробітних в Україні становить 1,7 млн осіб. Усього на кінець квітня в Україні налічувалося 20,3 млн працюючих осіб, 0,5 млн офіційних безробітних (тобто тих, хто зареєструвався у центрах зайнятості) і 13,7 млн пенсіонерів, з яких 1,8 млн працюючих пенсіонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram